Forklaring af fremstillingsmetoden for silicium-carbon kompositmateriale til lithium batteri anode materiale

Eksperimentelle metoder til fremstilling af silicium-carbon-kompositter

Sammensætningen af ​​silicium-cb-kompositten blev testet ved anvendelse af opløsningsplasmabehandling (SPP). Resultaterne viser, at SPP-metoden er en fremragende metode til fremstilling af kønrøg med højt porevolumen, mellem- og mikrolags porestruktur. 0-22

“I disse undersøgelser blev der kun brugt organiske opløsningsmidler såsom benzen til at generere CB. Men i denne undersøgelse undersøgte vi sammensætningen af ​​kompositmaterialet ved at slappe af siliciumnanopartiklerne i et organisk opløsningsmiddel før plasmaudledning.

Forsøget blev udført ved stuetemperatur og tryk. Ved at bruge et par mekaniske blyantledninger som elektroder til plasmafremkomst, da de fleste af ledningerne er plasmasputtering eller damp, kan det antages, at der er urenheder i kompositmaterialet.

Hver elektrode er dækket af et keramisk rør, som sættes i en silikoneprop. Et par elektroder pakkes i et keramisk rør og fyldes med siliciumpropper, og derefter placeres elektroderne i et bægerglas med en diameter på 50 mm og en højde på 100 mm (Figur 1). Afstanden mellem elektroderne holdes på 1 mm. Kulstofprækursoren er ren xylen (reagenskvalitet, sigma-aldrich), og siliciumnanopulver (ensartet partikelstørrelse=100 nm, AlfaAesar) blandes med xylen. Den bipolære pulsstrømforsyning bruges til at generere udladning. Strømfrekvensen og pulsbredden er justeret til henholdsvis 25khz og 0.5s. Efter udledning filtreres udledningsvæsken gennem cellofan for at opnå eventuelle faste forbindelser til stede i opløsningen. Derefter filtreres, ved 80 grader Celsius, det er monotont og efterlader et pulveragtigt stof.

Xylen transpiration. For at opnå positiv ledningsevne blev den behandlet ved 700 ℃ i 1 time i en elektrisk ovn under N2-atmosfære. For at udføre elektrokemisk evaluering af silicium-CB-kompositmaterialet blev et silicium-CB-kompositmateriale med en massefraktion på 80 vægt% brugt som det aktive materiale carbon black-opslæmning til fremstilling af anoden.

(10 komponent%; Superp) som leder, polyacrylsyre (PAA; 10%) som bindemiddel i destilleret vand.

CR2032 møntcelle er samlet i en handskeboks fyldt med argongas, 2400 Celgard separator, lithiumfolie som modelektrode og referenceelektrode, 1MLiPF6 som polycarbonat vinyl = diethylcarbonat (EC=DEC) (1:1 volumen ). Brug 10 % fluoreret ethylencarbonat (FEC) som elektrolyt. Alle celler blev testet ved en strømtæthed på 0.05 ~ 3V ved 1°C (Li=Li+).

[372 mah = g; Brug af biologisk BCS805 batteridetektionssystem, opladning (lithiumekstraktion) og afladning (lithiumtryk) ved stuetemperatur.