site logo

Analýza systému správy batérie

Battery Management System (Battery Management System; BMS) je systém používaný na správu batérií a používa sa hlavne v elektrických vozidlách. Jeho dôležitou funkciou je monitorovať stav batérie, vypočítavať pomocné údaje, výstupné údaje, chrániť batériu, vyvážiť stav batérie atď. Účelom je zlepšiť využitie batérie, zabrániť prebíjaniu alebo nadmernému vybitiu batérie a predĺžiť životnosť batérie.

Systém správy batérií pre lítium -iónové batérie/Systém riadenia batérií a systém riadenia energie (Energy Management System; EMS) sú nepostrádateľné základné systémy pre elektrické vozidlá. Prostredníctvom systému BMS je možné informácie o batériách prenášať do systému EMS na riadenie spotreby energie vozidla v kombinácii s vhodnými stratégiami riadenia, aby sa dosiahol účel efektívneho a efektívneho využívania batérií.

Systém správy batérií pre elektrické vozidlá

Všeobecne povedané, systém správy batérií musí implementovať nasledujúce funkcie: Najprv presne odhadnite stav nabitia batérie (StateofCharge; SOC), to znamená zostávajúci výkon batérie, aby ste zaistili udržanie SOC v rozumnom rozsahu a kedykoľvek predpovedať jazdu Stav zostávajúceho výkonu batérie elektrického vozidla.

Za druhé, musí byť schopný vykonávať dynamické monitorovanie. V procese nabíjania a vybíjania batérie sa v reálnom čase zhromažďuje napätie a teplota každej batérie v batérii elektrického vozidla, aby sa zabránilo prebíjaniu alebo vybíjaniu batérie.

Okrem toho je potrebné, aby ste v priemere mohli nabíjať každú batériu z batérie, aby ste dosiahli vyvážený a konzistentný stav. Je to tiež technológia, na ktorej súčasnom systéme správy batérií sa usilovne pracuje, aby sa predĺžila životnosť bloku batérií.

Prepojený dizajn systému správy batérií

BMS BMS 3 bms 2

ďalšie podrobnosti: https: //linkage-battery.com/category/products