Tal om den blinde vinkel ved vedligeholdelse af lithiumbatterier

Fra Teslas brand til blindgyde af beskyttelse

For kort tid siden brød Tesla i brand igen ved et biltyveri i USA. Hvad skete der med Tesla? Fra det første uundgåelige sikkerhedsproblem, til vedvarende brande, til et højhastighedsstyrt forårsaget af et nyligt tyveri?

Tekniske styrker og svagheder ved Tesla-modellen

Fremkomsten af ​​Tesla-modellen i elektriske køretøjer er afhængig af ultra-højhastighedsfunktioner, kontroller og batterilevetid, samt det mere elegante og bedre udseende af selve bilen.

Disse fordele ved Tesla-modellen kommer ikke ud af den blå luft. Batterilevetiden på Tesla-modeller er længere end andre elbiler på markedet, fordi den bruger farligere batterier. Den samme vægt kan give mere kraft, så udholdenhed har en fordel. På grund af den høje batterieffekt har den en fremragende accelerationsfunktion.

Teslas håndtering er rigtig god, batteriet sidder på chassiset, tyngdepunktet er meget lavt, og motoren er på baghjulene, hvilket svarer til et baghjulstræk installeret i midten. Layoutet på denne bil er det samme som for en super sportsvogn, så den har god håndtering og høj rejsekvalitet.

Grunden til, at Tesla vovede at bruge det højrisiko ternære lithiumbatteri, skyldes, at Tesla har et batteribehandlingssystem, der kan sikre batterikonsistens, håndtere ulykker og sikre sikkerheden ved op- og afladning. Dette er Teslas kernefærdighed. .

Men ud over opladning og afladning vil det ternære lithiumbatteri også gå i brand, når en ekstern kraft rammer og danner et sammenbrud. Dette er ikke noget, som batterihåndteringsevner kan håndtere, men fysisk vedligeholdelse.

Ved at placere batteriet på chassiset giver Tesla fordelen af ​​kontrol samtidig med, at de farligste dele af bilen udsættes for bunden. Når først bunden af ​​bilen rammer lithiumbatteriet, vil det være meget farligt. Det ved Tesla og har lavet en del vedligeholdelse på chassiset. Men i praksis er Tesla ikke perfekt.

Sikkerheden ved batterier til elbiler

Hvad angår elektriske køretøjer, har batterisikkerhed altid været et kerneproblem. De valgte planer varierer.

Teslas plan er at fokusere på batterihåndteringssystemet, håndtering af hvert batteri, stole på software til at håndtere sikkerheden ved opladning og afladning og hård beskyttelse til at håndtere fejl. Vælg batterilevetid til ternære lithiumbatterier med høj risiko.

Tesla har gjort nok arbejde for at beskytte sig selv mod disse vanskeligheder. Højstyrke aluminiumslegering, ultra-højstyrke stål, skudsikre kompositmaterialer. Han scorede den højeste score i sikkerhedstesten og fik kun mindre ansigtsskader i en frontalkollision med en BMW M5.

Men fordi batteriets azimutvinkel er på chassiset, kan de tre sider opretholdes, men ujævnhederne på siderne og bunden af ​​omgivelserne er ude af stand. Faktisk kom disse Tesla-brande fra siderne og bunden. I den nylige brand blev siden af ​​bilen ramt med høj hastighed, hvilket fik bilen til at kollapse og batteriet til at kollapse.

I lighed med Teslas chassislayout har BYDs E6 (samme som Tang) fordelene ved et lavere tyngdepunkt, bedre kontrolydelse og mindre plads i bilen. BYDs valg af lithiumjernfosfat er sikrere end Teslas ternære lithiumbatteri. I det berømte GTR-styrt i Shenzhen var det ikke batteriet, men fordelerboksen, der brød i brand. Men generelt er batteriet i chassislayoutet et mere farligt layout.

Udover bundlayoutet er et andet populært layout det T-formede layout i bilen, som bruges til Volanda, Audi R8E-Tron og Fiskama.

T layout

Fordelen ved dette arrangement er, at batteriet er placeret på bilens centrale akse og har ringe indflydelse på styringen. Batteriet i cockpittet er på niveau med passagererne. Hvis batteriet er gennemboret, har personen allerede holdningen til at blive skudt. Fordi batteriet brød igennem ilden, brændte det bare igen og skadede folks holdninger.

Men dette layout har også et problem. Hvis batterihåndteringssystemet ikke er godt, vil det være farligt, når det går i brand, oplader og aflades og ikke kolliderer. Derudover fylder cockpitbatteriet værdifuld plads.

Ambitiøs elbilplan

Fra det nuværende teknologiske synspunkt er Teslas batteribehandlingsteknologi relativt fremragende, og sikkerheden for lithiumjernfosfat er relativt høj. Teslas batterihåndteringsteknologi fungerer godt på det mere farlige ternære lithiumbatteri, og det ternære lithiumbatteri er også mere sikkert på lithiumjernfosfat.

I batterilayoutet har chassislayoutet stadig fordelene ved lavt fokus og lille plads. Men af ​​hensyn til sikkerheden bør der gøres en indsats for at foretage passende forbedringer.

Tesla implanterede batterier i hele chassiset for at forbedre udholdenheden, ikke kun for sikkerheden i cockpittet. Batteriet brød i brand før personen i ulykken

Forbindelse, som de avancerede batteriproducenter har vi den bedste loddeteknologi som for Tesla bilbatteri